Login adviseur

Onderlinge 's-Gravenhage verhuist

19 november 2019

Op weg naar een nieuwe manier van werken

Op 1 juli 2019 verhuizen wij van een oud historisch pand in het centrum van Den Haag naar een modern en bereikbaar kantoor aan de rand van de stad. OG slaat hiermee een nieuwe weg in, geïnspireerd op een nieuwe manier van werken. De Onderlinge-identiteit en onze kernwaarden Samen, Zeker en Betrokken worden voelbaar en tastbaar op deze nieuwe locatie.

Ons nieuwe kantoor aan de Anna van Saksenlaan staat voor ontmoeten, verbinden en samenwerken. Dat begint al in het transparante entreeportaal. De ontvangstruimte is een werkcafé met zit- en werkplekken voor medewerkers, deelnemers en adviseurs. We kunnen er presentaties geven en groepen gastvrij ontvangen. Kortom: een OG-thuisbasis waar iedereen welkom is!


Zichtbaar en wendbaar
De verhuizing is een grote stap vooruit: we gaan van traditioneel werken en een traditioneel pand naar een moderne, dynamische bedrijfsvoering. De hele werkomgeving sluit aan bij wat wij als onderlinge doen voor onze deelnemers en ondersteunt het werken in projecten en wisselende teams. Zo kunnen wij snel en wendbaar inspelen op klantvragen en nieuwe diensten en producten ontwikkelen. Nieuwe ICT-facilitering zorgt ervoor dat wij ook digitaal flexibel en efficiënt kunnen (samen)werken.

 Functioneel
De nadruk ligt op de begane grond waar OG samenkomt. Een open vide verbindt de ontvangstruimte met de werkverdiepingen erboven die meer sober en functioneel zijn ingericht. Naast reguliere werkplekken zijn er aanlandwerkplekken, informele overlegplekken, scrumruimtes en mini-library’s. Het hart van elke etage vormt een ontmoetingsplek, een huiskamer waar ontspannen gewerkt kan worden. De uitstraling van het interieur is warm, geborgen en toegankelijk met veel diversiteit en aandacht voor groen, daglicht en natuurlijke materialen.

Toegankelijk en duurzaam
Ons nieuwe kantoor is ook toegankelijker. Door het transparante entreeportaal, maar ook de locatie zelf is beter bereikbaar. Het ligt dicht bij een ov-hub en vlakbij de snelweg. Daarbij is gekeken naar duurzaamheid voor de toekomst. Het gebouw heeft een energielabel A en is aangesloten op een warmtenet. Ook is het gebouw relatief generiek en daardoor bijzonder geschikt om eenvoudig en tegen lage kosten aan te passen aan veranderingen in de organisatie. Bovendien is niet alles nieuw. Er is gekozen voor hergebruik van materialen, meubels en kunst. Zo gaat er ook een beetje geschiedenis mee!

Investeren in de toekomst
Onze nieuwe huisvesting past beter bij de omvang van het bedrijf en helpt ons kosten te besparen. Het oude pand wordt samen met ons andere vastgoed verkocht. De opbrengst hiervan beleggen wij vervolgens weer in vastgoedfondsen. Zo hebben we als belegger meer rendement van het oude pand en zorgen we meteen voor een betere spreiding. Het MVO-beleid voor beleggingen passen we hierbij toe. De verhuizing is daarmee een investering in de toekomst!